Directiile judetene pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului din judetele Vaslui si Harghita au ramas fara bani pentru salariile personalului si functionarea curenta dupa ce veniturile angajatilor din administratia locala s-au majorat. Astfel, cei peste 2.500 de angajati din Vaslui nu si-au incasat salariile, transmite ziarul Vremea Noua.

Directiile de asistenta sociala si protectia copilului, care functioneaza in subordinea consiliilor judetene, au cei mai multi angajati dintre toate directiile judetene. Printre cei platiti din bugetul acestor directii se numara asistentii care iau in ingrijire copiii fara parinti.

Salariile din Directia Generalã de Asistenta Socialã si Protectia Copilului Vaslui au crescut semnificativ fata de anii trecuti: directorii au ajuns la salarii de 9.400 de lei, psihologii sau inspectorii cu studii superioare ajung la 4.000-4.500 de lei, în timp ce paznicii au 2.500-2.800 de lei brut, transmite Vremea Noua.

Angajatii din Vaslui au discutat cu prefectul judetului si asteapta o suplimentare de buget de la Guvern.

In aceeasi situatie sunt si angajatii din Harghita, care i-au trimis premierului o scrisoare deschisa prin care cer cresterea bugetului, aratand ca nu mai au bani nici pentru salarii, pentru cheltuielile curente ale institutiei si nici pentru ingrijirea copiilor si a batranilor.