Vicențiu Dorin Gavril Știr, secretar de stat in Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social, s-a remarcat intr-o conferinta de presa la Timisoara printr-un discurs presarat cu zeci de erori gramaticale si de logica, scrie Actual de Cluj.

Vicentiu StirFoto: Actual de Cluj

Politicianul ALDE a vorbit timp de zece minute despre "smart city", tehnologie, societatea civila, colectarea selectiva a deseurilor, emitand urmatoarele fraze:

”Chiar astăzi voi participa la un program cu „smart City”, mai bine spus „orașul inteligent”, unde implicarea societății civilă va fi una, una importantă. Și vă spun de ce: pentru că noi vrem cu tehnologia care o avem, să creăm un oraș inteligent, dar pe de altă parte, creind acest oraș inteligent, trebuie ca și societatea civilă, ca cetățeanu de rând, să aibă acel spirit civic ca și el să să ridice la nivelul orașului inteligent, la nivelul tehnologiei. Pentru că pot să vă dau un exemplu simplu. Degeaba noi am creat acuma, punem pubelele, sticle, plastic și așa mai departe, dar dacă noi, cetățeanul, nu știm ca să mergem să punem gunoiul menajer exact cum sunt pubelele, totul nu este făcut într-un mod corect. Pentru că la final, după ce vor fi colectate acele deșeuri, va fi nevoie de oameni pentru sortare, când noi putem face, simplu, să punem deșeuri normal”.

Știr a devenit cunoscut in orasul clujean Dej ca un afacerist dispus să plătească multă reclamă prin presă, pentru a se face cât mai cunoscut.

Secretarul de stat din Ministerul Dialogului Social si-a modificat si CV-ul, in care scrie că ar fi terminat „facultate” în cadrul UTCN, și că ar avea diplomă de inginer electromecanic. În realitate, scrie Actual de Cluj, este vorba despre un Colegiu tehnic care a funcționat în perioada 1992 – 2007 și care avea statut de școala preuniversitară, în care se urma o specializare timp de 3 ani. Pe diploma lui Știr scrie „Inginer de Colegiu” – potrivit reprezentanților Universității Cluj Napoca – ceea ce nu echivalează în nici un caz cu diploma unui absolvent al Facultății de Electromecanică. Știr a absolvit o scoală profesională în 1994, la Aiud. Și-a echivalat studiile la un liceu industrial din Dej, în 1997. Apoi s-a înscris la acest Colegiu din cadrul UTCN. Până în 2009 a lucrat la SC Ocna Dej, la departamentul „transport”. Nu specifică ce meserie.

Citeste tot articolul si comenteaza pe Actual de Cluj