Jurnalistii din Grecia sunt in greva la nivel national, refuzand sa publice stiri timp de doua zile, incepand de marti, de la ora locala 05.00 (02.00 GMT), si miercuri. Acestia cer conditii de munca mai bune, informeaza premiumtimesng.com, citat de news.ro.

Astfel, Grecia nu va avea stiri TV si radio marti si miercuri, aceasta fiind cea de-a doua greva a reporterilor in luna octombrie si cea de-a patra intr-o perioada de doua luni. Greva precedenta a durat 24 de ore.

Agentia de presa de stat ANA-MPA si angajati in presa tiparita s-au alaturat grevei, de asemenea, astfel ca miercuri si joi nu vor exista ziare in Grecia.

Uniunea jurnalistilor cere salvarea fondului de asigurari de sanatate, salarii mai bune si incetarea practicii care determina reporterii sa accepte locuri de munca cu jumatate de norma, pentru care sunt platiti cu sume mai mici.

Reporterii din Grecia au avut de-a face cu conditii financiare grele in ultimii opt ani. Mai multe ziare si-au incetat aparitia, iar altele au facut disponibilizari, astfel ca multi jurnalisti au ramas fara locuri de munca.