Din pricina vremii nefavorabile, Procesiunea "Calea Sfintilor" care urma sa aiba loc marti, incepand cu ora 12.30, se amana pentru ziua de joi, 26 octombrie 2017, la ora 17.00, informeaza Patriarhia.

Procesiunea Calea SfintilorFoto: basilica.ro

Marti, la ora 12.30, sfintele moaste ale Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou si ale Sfantului Ierarh Nectarie vor fi scoase de catre slujitorii Catedralei Patriarhale intr-o procesiune restransa, pentru a fi depuse la noul baldachin de pe Colina Patriarhiei.

"Procesiunea organizata de Arhiepiscopia Bucurestilor in parteneriat cu Patriarhia Romana cu prilejul sarbatorii Sfantului Dimitrie cel Nou, reprezinta o traditie inceputa din anul 2008, un act de marturisire a credintei, de manifestare a dragostei crestine, a comuniunii si comunitatii eclesiale", noteazaBasilica.ro.

Conform programului actualizat, joi de la ora 17:00 vor pleca in procesiune doua coloane: una de la Catedrala patriarhala si alta de la Catedrala mitropolitana, avand ca punct de intalnire Crucea brancoveneasca de la baza Dealului Patriarhiei.