Comisia parlamentara de control al activitatii SRI urmeaza sa il audieze din nou marti pe fostul secretar de stat in Ministerul Justitiei Ovidiu Putura, potrivit Agerpres.

Putura a mai fost audiat in comisie miercurea trecuta.

Presedintele Comisiei SRI, Claudiu Manda, a precizat atunci ca Putura le-a spus parlamentarilor ca majoritatea ministrilor din perioada 2012 - 2016, dar si un numar impresionant de parlamentari, in general cei care sunt mai importanti sau mai vocali, cam de la fiecare partid, ar fi fost interceptati pe mandate de siguranta nationala.

Ovidiu Putura a fost condamnat definitiv de ICCJ la cinci ani de inchisoare cu executare, pentru fapte de coruptie.

Potrivit lui Manda, Putura a sustinut, la Comisia SRI, ca a deranjat o anumita persoana din conducerea Serviciului Roman de Informatii, ca toate lucrurile vin de acolo, stia ca va fi condamnat si la cati ani din surse SRI.

"A spus ca exista martori pe care domnia sa i-a indicat si ca, in momentul in care a fost judecat, a fost o pauza de cateva minute, judecatorul a parasit sala si a avut o intalnire cu un ofiter din conducerea SRI, lucru care trebuie sa vedem daca s-a intamplat si daca este legal, dupa care s-a intors, a continuat audierile si a si stabilit in pronuntare decizia", a relatat Manda.

La comisia parlamentara pentru controlul activitatii SRI sunt asteptati la audieri in aceasta saptamana si Traian Basescu, Dan Andronic si Adrian Sarbu