Tribunalul Ilfov a respins luni cererea de eliberare conditionata a lui Cristian Borcea, condamnat la sase ani si patru luni de detentie in dosarul transferurilor de jucatori. Decizia magistratilor Tribunalului Ilfov este definitiva.

Cristi Borcea (foto arhiva)Foto: AGERPRES

Cristian Borcea va mai putea depune o noua cerere de eliberare conditionata peste sase luni.

Avocata lui Borcea, Alice Draghici, a declarat la Antena3, inaintea deciziei instantei, ca Borcea a efectuat zile de munca in detentie si ca este si beneficiar al Legii recursului compensatoriu.

In 4 octombrie, Judecatoria sectorului 4 a decis punerea lui in libertate, insa decizia a fost contestata.

"Admite cererea de liberare conditionata formulata de petentul condamnat Borcea Cristian. Dispune liberarea conditionata a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei inchisorii nr. 429/2014 emis de Tribunalul Bucuresti in baza sentintei penale nr. 238/2012", se arata in decizia instantei.

In martie 2014, in dosarul "Transferurilor de jucatori" au fost condamnati Ioan Becali si Cristian Borcea la cate sase ani si patru luni de inchisoare, Victor Becali la patru ani si opt luni de inchisoare, George Copos la trei ani si opt luni de inchisoare, Mihai Stoica la trei ani si sase luni de inchisoare, Gheorghe Popescu la trei ani, o luna si zece zile de inchisoare, iar Jean Padureanu si Gheorghe Netoiu la cate trei ani si patru luni de inchisoare.

Dintre cei opt oameni din fotbal mai sunt incarcerati Victor Becali si Cristian Borcea, ceilalti fiind eliberati conditionat.

Magistratii Tribunalului Ilfov au respins in 16 august cererea de liberare conditionata a fostului impresar de fotbal Victor Becali si au stabilit termen pentru o noua cerere de liberare in noiembrie 2017.