Suma sustrasa din Catedrala arhiepiscopala din Buzau se ridica la circa 2.000 lei, dintre care 300 de lei din Cutia milei, diferenta din bani de acatiste si din magazinul cu lumanari, a declarat, pentru Agerpres, agentul sef Mihai Draghiciu de la Biroul de presa al Inspectoratului de Politie Judetean Buzau.

Potrivit sursei citate, hotii nu au fost inca descoperiti, dar politistii de Investigatii Criminale care au preluat cazul au in vedere mai multe piste.

Catedrala Arhiepiscopala din Buzau a fost sparta de hoti in noaptea de sambata spre duminica, acestia au furat banii din "cutia milei" si din magazinul interior care vindea obiecte bisericesti, insa nu au luate obiecte de cult, a informat IPJ Buzau.

Potrivit unor surse din cadrul anchetatorilor, hotii au patruns pe fereastra exterioara de la altar, pe care au spart-o in timpul noptii.

Politistii au intocmit dosar penal pentru furt calificat. "Ancheta este in curs de desfasurare, a fost intocmit dosar penal pentru furt calificat, cazul fiind preluat de politistii de investigatii criminale din cadrul IPJ ", a mai spus Mihai Draghiciu.