Un nou deces din cauza rujeolei - al 35-lea - s-a inregistrat in ultima saptamana, iar numarul imbolnavirilor a ajuns la 9.670, de la debutul epidemiei, in urma cu un an, potrivit datelor anuntate vineri de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, potrivit news.ro.

Persoana decedata este din Brasov.

UPDATE Femeia avea 39 de ani si era asistenta medicala la Spitalul de Pediatrie din oras.

In luna septembrie s-a imbolnavit de rujeola. Desi se intampla mai rar la adulti decat in cazul copiilor, pacienta a facut cea mai grava complicatie a virusului, respectiv meningo-encefalita rujeolica. Pacienta a stat cateva zile in coma, dar a decedat din cauza complicatiilor.

Potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, pana vineri s-au inregistrat 9.670 de cazuri de rujeola.

De asemenea, numarul deceselor a ajuns la 35. Persoana decedata in ultima saptamana din cauza rujeolei este din Brasov.

Cele mai multe cazuri de deces - noua - s-au inregistrat, de la debutul epidemiei, in judetul Timis, sase decese au fost in Arad, sapte in Dolj, trei in Caras-Severin si cate un caz in Brasov, Bihor, Cluj, Calarasi, Neamt, Satu Mare, Vaslui, Galati, Mures si Bucuresti.

Boala s-a extins in 41 de judete, singurul fara niciun caz fiind judetul Tulcea.

Rujeola (pojarul) este o boala infectioasa care adesea duce la complicatii. Din patru persoane care fac rujeola, una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeola boala este mortala. Vaccinul impotriva rujeolei (pojarului) protejeaza copiii impotriva acestei boli. In Romania, 9 din 10 parinti isi vaccineaza copiii.