O fotografie socanta cu un rinocer macelarit in Africa de Sud, de Brent Stirton, a fost premiata la concursul Wildlife Photographer of the Year (WPY), informeaza BBC, citat de News.ro. Realizata in Africa de Sud de Brent Stirton, fotografia arata un rinocer negru macelarit in Rezervatia Hluhluwe Imfolozi Game.

HotNews.roFoto: Hotnews

Braconierii au omorat animalul noaptea, in surdina, apoi i-au taiat cornul.

Stirton a facut fotografia in timpul unei investigatii despre traficul de produse provenite de la rinoceri.

Fotograful a vazut mai mult de 30 de astfel de crime - experienta pe care o considera ingrozitoare. "Primul meu copil se va naste in februarie. Am 48 de ani. Si cred ca am pierdut atat de mult timp pentru ca nu mai aveam incredere in ceea ce vedeam ca fotojurnalist. Pierzi increderea in umanitate intr-o oarecare masura".

Stirton, care a primit premiul la gala care a avut loc la Londra la Muzeul de Istorie Naturala, crede ca acest animal a fost macelarit de localnici, care sunt intermediari, la comanda cuiva.

Practica obisnuita ca cele doua coarne ale animalului sa fie vandute unui intermediar. Acesta le scoate le scoate ilegal din Africa de Sud, cel mai probabil prin Mozambic catre China sau Vietnam. In aceste tari asiatice cornul de rinocer are o valoare mai mare decat aurul sau cocaina.

Cererea este mare pentru ca se crede ca aceste coarne - care sunt asemenea unghiilor de la picioare - pot vindeca orice de la cancer la pietre la rinichi.