Doar unul din patru romani mai crede ca lucrurile merg in directia buna in Romania, in scadere cu 7 puncte procentuale fata de martie 2017, arata eurobarometrul realizat de institutul Kantar la comanda Parlamentului European.

Dupa Germania (-9 pp), Romania inregistreaza cea mai mare scadere a increderii populatiei fata de directia in care evolueaza tara.

Daca 25% dintre romani considera ca lucrurile merg in directia buna, 62% cred ca lucrurile merg in directia gresita, o crestere cu 10 puncte procentuale fata de precedentul eurobarometru din martie 2017. Cu exceptia Marii Britanii (+14) Romania inregistreaza cea mai mare crestere a populatiei care crede ca lucrurile merg in directia gresita.

6% dintre romani cred ca lucrurile nu merg nici in directia buna, nici in directia proasta, in timp ce 7% spun ca nu stiu.

La nivelul intregii Uniuni Europene pare sa se inregistreze o foarte usoara revenire a optimismului, in conditiile in care 33% dintre cetatenii europeni cred ca lucrurile merg in directia buna - cu un punct procentual mai multe fata de martie 2017 - in timp ce 50% cred ca merg in directia gresita (-2).

Sondajul a fost realizat in cele 28 de state membre ale Uniunii Europene in perioada 23 septembrie - 2 octombrie 2017 de Kantar Public.