Senatul a adoptat in unanimitate (89 voturi 'pentru') OG 28/2017 pentru completarea Legii ANL, introducand, in sedinta plenului de marti, un amendament care stabileste ca medicii specialisti si rezidenti si cadrele didactice pot obtine locuinte ANL si dupa varsta de 35 de ani, scrie Agerpres. Proiectul de lege privind aprobarea OG 28/2017 pentru completarea Legii ANL va intra acum in dezbaterea Camerei Deputatilor, care are rol decizional.

Comisia de administratie publica amendase ordonanta in sensul ca medicii rezidenti si specialisti puteau depune cereri pentru repartizarea locuintelor construite prin programele ANL si dupa 35 de ani, dar in urma propunerii formulate in plen de senatorul PSD Ecaterina Andronescu, amendamentul a fost completat, fiind incluse si cadrele didactice.

De asemenea, ordonanta are ca obiect completarea art. 6 din Legea 152/1998 privind infiintarea Agentiei Nationale pentru Locuinte, in sensul ca ANL este autorizata sa utilizeze pentru cheltuieli de functionare 5% din resursele constituite pe anul in curs rezultate din inchirierea si vanzarea locuintelor.