Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau intentioneaza sa calatoreasca pe teritoriul Spaniei cu privire la peste 100 incendii active de vegetatie, din care 16 sunt situate in proximitatea unor asezari umane, ce afecteaza zone din Regiunea Galicia, aflata in Nord-Vestul tarii.

"Valul de incendii s-a soldat, pana la acest moment, cu insemnate pagube materiale. Autoritatile au dislocat in zona efective militare si ale fortelor de protectie civila pentru a sprijini eforturile pompierilor pentru stingerea incendiilor", precizeaza MAE, intr-un comunicat de presa.

Ministerul recomanda cetatenilor romani sa evite deplasarile in zonele afectate si sa respecte strict instructiunile autoritatilor spaniole.

In situatii deosebite, cetatenii romani pot apela telefonul unic de urgenta "112".

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Madrid: +34917344004 si Consulatului General al Romaniei la Bilbao: +34608956278, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCR) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de Internet http://bilbao.mae.ro, http://madrid.mae.ro, www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta" (disponibila gratuit in App Store si Google Play), care ofera informatii si sfaturi de calatorie.