Ministrul apararii nationale, Mihai Fifor, s-a intalnit, luni, la sediul ministerului, cu ambasadorul Frantei la Bucuresti, Michele Ramis, informeaza MApN, intr-un comunicat. Discutiile s-au axat cu precadere asupra relatiilor bilaterale in domeniul militar, cu accent pe cooperarea in cadrul Uniunii Europene si NATO.

Cei doi oficiali au apreciat importanta aprofundarii colaborarii intre statele europene pe linia apararii, inclusiv din perspectiva cooperarii structurate permanente (PESCO), se arata in comunicat.

Ministrul Mihai Fifor a subliniat oportunitatea oferita de aceasta initiativa pentru consolidarea cooperarii in materie de securitate si aparare, un subiect prioritar de pe agenda europeana.

Mihai Fifor a vorbit si despre nevoia continuarii demersurilor in vederea asigurarii stabilitatii in regiunea Marii Negre, subliniind importanta prezentei militare franceze la exercitii NATO pe teritoriul Romaniei, pentru asigurarea interoperabilitatii intre fortele armate ale celor doua state.