A patra reuniune a Comisiei Prezidentiale privind Proiectul de tara, proiect initiat de presedintele Klaus Iohannis, a avut loc luni. In cadrul reuniunii, membrii Comisiei Prezidentiale, reprezentanti ai partidelor si formatiunilor politice parlamentare si specialisti din diverse domenii de activitate, au analizat versiunile revizuite ale contributiilor grupurilor de lucru, au formulat observatii si completari in format interdisciplinar, informeaza Administratia Prezidentiala, intr-un comunicat.

La nivelul comisiei s-a agreat necesitatea de armonizare a documentelor elaborate la nivelul grupurilor de lucru, astfel incat sa fie evidentiate cat mai proeminent elementele de viziune si obiectivele majore ale Proiectului de tara, se mai arata in comunicat.

In cadrul Comisiei Prezidentiale, a fost subliniata ideea ca Proiectul de tara este, in primul rand, un proiect al valorilor, intemeiat pe viziunea unei Romanii europene, moderne si puternice. In acest context, consolidarea statului de drept si existenta unei democratii autentice sunt premisele indispensabile pentru o Romanie in care ierarhia valorilor sa devina regula, si nu exceptia, mai precizeaza Administratia Prezidentiala.

In ceea ce priveste dimensiunea economica a Proiectului de tara, a fost evidentiata importanta politicilor economice responsabile, care sa asigure stabilitate si predictibilitate pentru mediul de afaceri si sa conduca la o dezvoltare economica sustenabila, prin care Romania sa-si valorifice atuurile si avantajele competitive de care dispune.

Urmatoarea reuniune a Comisiei Prezidentiale va avea loc la inceputul lunii noiembrie.