11 iranieni si irakieni, ajutati de doua calauze din Turcia, au fost prinsi de Politia de Frontiera cand incercau sa treaca ilegal frontiera din Serbia in Romania.

Politia de frontieraFoto: Politia de Frontiera

"In data de 14.10.2017, in jurul orei 00.30, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Cruceni, judetul Timis, au observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte un grup format din 11 persoane, care se deplasa dinspre frontiera cu Serbia spre interior", precizeaza Politia de frontiera, intr-un comunicat difuzat luni.

Politistii de frontiera au monitorizat grupul si au observat ca persoanele in cauza au asteptat pana cand in zona a venit un autoturism care le-a preluat. In acel moment, politistii de frontiera au oprit autoturismul iar persoanele in cauza au fost duse la sediul Politiei de Frontiera pentru cercetari.

Grupul era format din 11 persoane din Iran si Irak, 5 barbati si 3 femei, avand varste cuprinse intre 22 si 42 de ani, precum si trei minori de 4, 8 respectiv 16 ani. Soferul autoturismului si pasagerul din dreapta care au preluat grupul de migranti sunt cetateni turci in varsta de 19, respectiv 25 de ani, cu domiciliul in Romania.

Cetatenii iranieni si irakieni intentionau sa ajunga intr-un stat din vestul Europei cu ajutorul calauzelor turce.

In cauza, se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de trecere frauduloasa a frontierei de stat pentru cele 11 persoane si de trafic de migranti pentru cele doua calauze, fata de care s-a luat si masura controlului judiciar, pentru o perioada de 60 de zile.