Inspectorul-sef adjunct al Inspectiei Judiciare, Gheorghe Stan, urmeaza sa isi prezinte, luni, in cadrul Sectiei pentru procurori a CSM, punctul de vedere cu privire la raportul intocmit dupa controlul efectuat la DNA, anunta Agerpres.

Potrivit ordinii de zi publicata pe pagina de internet a Consiliului Superior al Magistraturii, Sectia pentru procurori urmeaza sa ia in discutie "Raportul Inspectiei Judiciare numarul 5115/IJ/982/DIP/2017 avand ca obiect 'eficienta manageriala si modul de indeplinire a atributiilor ce decurg din legi si regulamente de catre conducerea structurii centrale a Directiei Nationale Anticoruptie, precum si respectarea normelor procedurale si regulamentelor de catre procurorii si personalul auxiliar de specialitate din cadrul parchetului vizat'".

Pe 13 octombrie, procurorul-sef a DNA, Laura Codruta Kovesi, si-a exprimat in fata Sectiei pentru procurori punctul de vedere, precizand ca nu exista un raport de control unic intocmit in urma controlului Inspectiei Judiciare la DNA, iar concluziile nu sunt unitare si armonizate.

Mai mult, intrebata daca pe parcursul derularii controlului IJ a avut senzatia ca acesta este lipsit de obiectivitate, avand pe langa scopul declarat si un scop "ascuns", sefa DNA a spus: "Da, am avut aceasta senzatie, s-a venit cu teme care trebuiau verificate sau infirmate, s-a venit cu anumite zvonuri despre care au citit in presa si care trebuiau confirmate intr-un fel sau altul si da, s-a venit cu o anumita tema pentru identificarea unor dosare, a unor solutii sau a anumitor acte din dosare".

Laura Codruta Kovesi a prezentat, totodata, si un biletel despre care a sustinut ca ar fi fost "pierdut" de inspectorii Inspectiei Judiciare si pe care ar fi trecute mai multe numere de dosare.

Anterior, pe 12 octombrie, Elena Radescu, coordonatorul echipei de control la Directia Nationala Anticoruptie, si-a prezentat pentru aproximativ trei ore punctul de vedere privind raportul intocmit in urma controlului efectuat.

La iesirea din CSM, intrebata daca presiunea era atat de mare incat procurorii au inceput sa planga, fara a se preciza de catre jurnalisti despre cine ar fi vorba, Elena Radescu a raspuns: "Da, au fost umiliti.(...) Prin conduita, comportament".