Un numar de 30 de parlamentari PSD si unul de la PMP au semnat un proiect de lege ce prevede ca, pentru obtinerea carnetului de conducere, este obligatorie efectuarea si promovarea unui curs de prim-ajutor in trafic. Initiatorul proiectului este deputatul PSD Tudor Ciuhodaru.

HotNews.roFoto: Hotnews

Astfel, se propune ca in legea circulatie pe drumurile publice sa fie introduse doua noi articole, unul dintre ele stabilind ca, “in vederea obtinerii permisului de conducere, candidatii au obligatia de a efectua, pe parcursul activitatilor de pregatire teoretica si practica, si promova un curs de prim ajutor in trafic”.

“Programa, modalitatile de organizare si desfasurare a cursului de prim ajutor in trafic, lista centrelor autorizate pentru instruirea si testarea teoretica si practica, baremul de promovare se stabilesc si se actualizeaza prin ordin comun al ministrului sanatatii si al ministrului administratiei si internelor”, prevede al doilea articol propus.

“Astfel, toti soferii vor putea asigura rapid si corect masurile de prim ajutor”, in conditiile in care “cateva secunde fac diferenta dintre viata si moarte” se spune inexpunerea de motive a proiectului.

“Pentru a fi cu adevarat eficiente, masurile de prin ajutor trebuie cunoscute precum tabla inmultirii”, spun initiatorii.

Acestia afirma ca 16 tari UE “au implementat deja obligativitatea instruirii si testarii masurilor de prim ajutor pentru toti cei care doresc sa obtina un permis de conducere”