Un barbat de 42 de ani din judetul Bacau a fost retinut de catre politisti fiind acuzat ca, sambata seara, a sechestrat o adolescenta de 17 ani pe care a incercat sa o violeze. Tot el este suspectat ca a vrut sa rapeasca o fetita de 9 ani, cu o zi inainte, informeaza News.ro.

Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Bacau, un barbat de 42 de ani din comuna Damienesti a fost retinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de lipsire de libertate si tentativa de agresiune sexuala.

Sambata seara, barbatul ar fi sechestrat o adolescenta de 17 ani din comuna Tamas pe care, sub amenintarea cu violenta, ar fi incercat sa o violeze. Fata a scapat si a alertat autoritatile.

Din verificarile politistilor a reiesit ca barbatul este acelasi care, cu o zi inainte, a abordat o fetita de 9 ani, in apropierea unei scoli. Ambele fapte s-au produs in municipiul Bacau.

Barbatul este audiat, iar anchetatorii vor sa stabileasca daca in cazul copilei de 9 ani poate fi probata savarsirea unei fapte penale.

O tentativa de rapire a unui copil a avut loc vineri dimineata, in apropierea Scolii Alexandru Ioan Cuza, din Bacau, scrieZiarul de Bacau, precizand ca Inspectoratul Judetean de Politie a deschis o ancheta.

In jurul orei 8:00, o fetita de clasa a treia, lasata de mama la mica distanta de scoala, ar fi fost acostata de un barbat coborat dintr-o masina. Initial, barbatul i-ar cerut fetitei indicatii pentru drumul spre Autogara, dupa care i-a oferit bani, ca sa urce in masina si sa mearga la Bucuresti. Fetita a refuzat si a fugit.

Informatia a fost confirmata pentru Ziarul de Bacau de Florin Lazar, inspectorul general scolar: "Au fost instiintate organele statului. Copilul este acum in siguranta, a fost foarte bine instruit de parinti si a refuzat sa urce in masina. Este ingrijorator ceea ce s-a intamplat, vom lua si noi masuri".