Peste 220 de persoane care au venit la Iasi zilele acestea, in pelerinaj la Sfanta Parascheva, au avut nevoie de ingrijiri medicale, din cauza frigului, nealimentatiei si a oboselii, potrivit purtatorului de cuvant al Gruparii de Jandarmi Mobile Bacau, Ionut Catana, citat de Agerpres.

Catana a declarat ca, de marti dimineata, de la inceputul pelerinajului la moastele Cuvioasei Parascheva si Sfintei Tecla, si pana in cursul diminetii de sambata, s-a intervenit in peste 220 de situatii pentru acordarea primului ajutor unor persoane cu probleme medicale. Jumatate dintre bolnavi au avut nevoie de ingrijiri medicale in cursul noptii de vineri spre sambata.

Conform acestuia, tot in aceasta perioada, 28 de pelerini au fost transportati la spital.

Cei mai multi dintre pelerini stau la rand din cursul zilei de vineri, pentru a se inchina sambata, de hramul Cuvioasei Parascheva, la racla sfintei, precum si la racla Mucenitei Tecla. Moastele celor doua sfinte au fost depuse intr-un baldachin special amenajat in Curtea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

In prezent, peste 44.000 de pelerini veniti din tara si strainatate, conform unor surse oficiale, formeaza un rand lung de cativa kilometri. Ei asteapta sa se inchine la racla cu moastele Sfintei Cuvioase Parascheva, in ziua praznuirii hramului acesteia. Numarul credinciosilor care vin in pelerinaj la Mitropolia Moldovei si Bucovinei este in crestere de la o ora la alta.