Conducerea Colegiului Economic din Buzau a inceput o ancheta dupa ce vineri, intr-o pauza, doi elevi de clasa a XI-a s-au batut in incinta unitatii de invatamant. Bataia a fost filmata de unii dintre colegi si a ajuns in mediul online, relateaza News.ro.

Potrivit inspectorului scolar general al ISJ Buzau, Florina Stoian, conducerea Colegiului Economic a inceput o ancheta disciplinara dupa ce doi elevi de clasa a XI-a s-au batut in pauza, sub privirile colegilor lor. Agresiunea de o violenta extrema a fost filmata de unii adolescenti, iar din imagini se poate observa ca unii dintre ei ii incurajeaza pe cei doi sa se loveasca, in timp ce altor colegi nu le pasa ce se intampla in jur.

Conflictul ar fi avut loc in pauza de la 10.00 la 11.00 dupa ce inca de dimineata cei doi adolescenti s-au luat la cearta.

Abia la final, un elev se aude cum incearca sa-i desparta pe cei doi batausi.

Conform lui Stoian, la finalul anchetei vor fi luate masuri impotriva celor doi elevi care s-au batut in clasa, iar masurile ar putea fi dure intrucat "violenta nu poate fi tolerata in scoli". De asemenea, conducerea scolii sustine ca vor fi cercetati disciplinar si sanctionati chiar si cei care au filmat cu telefonul mobil si au postat imaginile in spatiul public.

Directoarea Colegiului Economic, Marioara Lungu, spune ca elevii se aflau in pauza dintre ore si de aceea niciun profesor nu poate fi tras la raspundere pentru incident. Nici cadrele de serviciu pe scoala nu ar avea vreo vina, sustine directoarea, pentru ca acestia raspund doar pentru ceea ce se intampla in curte si pe holuri, nu si in clase. Niciunul dintre elevii implicati in bataie nu a suferit vreo leziune care sa impuna transportarea la spital.