Peste 600 de kilograme de cannabis, cultivat pe un deal din judetul Arad, au fost descoperite de catre autoritati, dupa ce a fost verificat un cablu de curent tras de la o locuinta pentru a se putea iriga plantele cu un hidrofor. Valoarea drogurilor ajunge la aproape un milion de euro, iar doi suspecti au fost arestati.

Procurorul DIICOT Arad Bogdan Diaconescu a declarat, vineri, pentru News.ro, ca o perchezitie domiciliara a avut loc in localitatea aradeana Petris, dupa ce a fost descoperit un cablu de curent ingropat si care era tras de la o locuinta pana pe un deal, aflat in spatele unei case.

Procurorii au descins insotiti de politisti si jandarmi, descoperind o plantatie de cannabis, de care se ocupau doi barbati. Traficantii aveau nevoie de curent pentru a iriga plantele cu un hidrofor, spun anchetatorii.

Au fost gasite 128 de plante de cannabis, fiecare de peste doi metri inaltime si cantarind aproximnativ cinci kilograme, astfel ca intreaga cantitate de canabis este de circa 640 de kilograme.

Conform sursei citate, cei doi barbati au antecedente penale, fiind cercetati in trecut tot pentru trafic de droguri.

"Suspectii au fost retinuti pentru 24 de ore, iar, vineri, judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Arad a admis propunerea de arestare preventiva a pentru o perioada de 30 de zile, incepand din 13 octombrie pana in 11 noiembrie, inclusiv", a declarat procurorul Bogdan Diaconescu din cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Arad.

Conform anchetatorilor, valoarea de piata a celor 640 de kilograme de cannabis ajunge la aproape un milion de euro.