Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Paul Brummell, va dormi vineri sub cerul liber, pentru a atrage atentia asupra situatiei oamenilor fara adapost, de Ziua Internationala a acestora, informeaza un comunicat al reprezentantei diplomatice la Bucuresti.

Paul Brummell este unul dintre zecile de voluntari care vor dormi afara, alaturi de alti reprezentanti ai comunitatii britanice din Romania: Nigel Bellingham, directorul British Council Romania, Charles Crocker, presedintele British Romanian Chamber of Commerce si Ian Tilling, presedintele Casa Ioana.

Evenimentul, Sleep Out, organizat de Organizatia caritabila Casa Ioana, are loc intr-un spatiu special amenajat in incinta Share Cafe, Strada Olari nr. 8.

Participantii vor astfel sa atraga atentia asupra situatiei persoanelor fara adapost si sa sustina activitatea fundatiei Casa Ioana in sprijinul femeilor si copiilor victime ale abuzului domestic sau fara adapost.

In Bucuresti se estimeaza ca circa 5.000 de persoane nu au adapost, dar cifrele ar putea fi mult mai mari. Alte persoane sunt nevoite sa locuiasca in spatii supraaglomerate sau sa se mute temporar la prieteni.

Casa Ioana a fost infiintata in anul 1995 si vine in sprijinul familiilor, in general femei si copii, care ajung victime ale violentei domestice sau care nu au adapost. Casa Ioana pune la dispozitia acestora un spatiu de cazare, gratuit, pana cand reusesc sa isi rezolve problemele care le-au adus in aceasta situatie. De asemenea, asociatia ofera acestor persoane vulnerabile o gama larga de servicii de asistenta psihologica si sociala care le ajuta sa faca tranzitia catre o viata independenta si stabila.

Evenimentul Sleep Out poate fi urmarit pe contul de Twitter al ambasadorului si pe pagina de Facebook Casa Ioana.

World Homeless Action Day (Ziua internationala dedicata oamenilor fara adapost) este marcata in intreaga lume pe 10 octombrie.