Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, este chemat vineri in Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), pentru a-si sustine punctul de vedere legat de raportul Inspectiei Judiciare (IJ) privind activitatea conducerii Directiei Nationale Anticoruptie. Sefa DNA este asteptata in Sectia pentru procurori a CSM la ora 10.00, scrie news.ro.

Joi, in Sectia pentru procurori a fost audiata, timp de aproximativ trei ore, Elena Radescu. coordonatorului echipei Inspectiei Judiciare care a facut controlul la DNA.

Conform calendarului de analiza a raportului Inspectiei Judiciare cu privire la managementul DNA, inspectorul Elena Radescu urma sa fie audiata in Sectia pentru procurori a CSM luni, 16 octombrie, dar audierea acesteia a fost reprogramata pentru joi, la cererea acesteia, pe motiv ca nu se va afla in tara luni.

Luni, este chemat in sedinta Sectiei procurorul Gheorghe Stan, inspector sef adjunct al Inspectiei Judiciare.

Sectia pentru Procurori a CSM, care s-a intrunit, marti, a stabilit ca analiza raportului Inspectiei Judiciare cu privire la activitatea manageriala a DNA sa se deruleze pe parcursul mai multor sedinte de sectie.

DNA a facut publice, saptamana trecuta, concluziile raportului Inspectiei Judiciare, precizand ca acestea se regasesc in documentul provizoriu transmis Directiei. DNA spune ca, astfel, vrea "o informare corecta a opiniei publice, avand in vedere modul defectuos in care Inspectia Judiciara a gestionat acest raport". Aceasta, in conditiile in care in spatiul public au inceput sa apara inca de miercurea trecuta informatii prezentate ca fiind concluzii ale raportului Inspectiei Judiciare. Potrivit concluziilor documentului facut public de DNA, procurorul sef Laura Codruta Kovesi are "calitatile necesare pentru exercitarea in continuare a functiei de conducere".