Platforma civica si politica de centru-dreapta PACT nu a obtinut de la Tel Drum autorizatia pentru a organiza concursul de pescuit "Prinde pestele cel mare" pe lacul Belina. "(...) societatea noastra nu va poate pune la dispozitie balta Belina pentru organizarea concursului de pescuit sportiv", se arata intr-un raspuns al Tel Drum, la solicitarea PACT privind autorizatia de organizare a concursului.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tel Drum argumenteaza, in acest raspuns, care poate fi citit in documentul atasat, ca, "din cauza configuratiei naturale a malurilor, care permit un numar limitat de locuri de pescuit" pot fi puse la dispozitie doar 10 locuri de pescuit individual, iar in data de 15 octombrie, cand se dorea organizarea concursului, "mai sunt disponibile doar 5 locuri, 5 locuri fiind deja rezervate".

PACT a solicitat un raspuns si de la Consiliul Judetean Teleorman, in administratia caruia a trecut insula Belina, lacul Belina si bratul Pavel, dupa o hotarare de guvern adoptata in noiembrie 2013 de Guvernul Ponta.

CJ a precizat insa ca a inchiriat insula catre Tel Drum.

"Deoarece proiectul 'Reabilitarea si valorificarea cadrului natural al zonei Dunarii - Insula Belina - Bratul Pavel, comuna Seaca, judetul Teleorman' nu a fost implementat, Consiliul Judetean Teleorman nu organizeaza evenimente de pescuit pe Insula Belina. Avand in vedere ca suprafata de teren acoperita de luciu de apa in Insula Belina este inchiriata de SC Tel Drum SA, pentru solutionarea cererii dvs va puteti adresa firmei care a inchiriat", se arata in raspunsul CJ Teleorman la cererea PACT.

Reamintim ca, in urma cu doua saptamani, PACT a anuntat ca "doreste sa se implice in valorificarea potentialului turistic al insulei Belina, identificat de Guvernul PSD si Consiliul Judetean Teleorman si a initiat astfel demersurile pentru ca pe 15 octombrie, intre orele 10 si 17, sa organizeze acolo concursul 'Prinde pestele cel mare'".

Dupa cele doua raspunsuri, PACT trage concluzia ca "pozitia oficiala a Consiliului Judetean Teleorman contravine declaratiilor domnului Liviu Dragnea, care a sustinut ca pe Insula Belina accesul este liber pentru toti cetatenii care doresc sa se bucure de aceasta resursa naturala".

Intr-o emisiune la Antena 3, Liviu Dragnea a fost intrebat de Mircea Badea daca poate merge la pescuit in aceasta zona.

"Categoric da. Te duci si pescuiesti, e foarte simplu, ca si pe Dunare", a raspuns atunci Liviu Dragnea.

"Asadar, transferul dinspre domeniul public spre domeniul public, asa cum invoca domnul Dragnea, inseamna de fapt un transfer dinspre public spre privat", crede PACT, care precizeaza ca va continua "eforturile de organizare a concursului de pescuit 'Prindem Pestele cel Mare'".

PACT se defineste ca o platforma civica si politica de centru-dreapta, care "incurajeaza implicarea cetatenilor din tara si din diaspora in deciziile comunitatilor lor si promoveaza libertatea economica, dezvoltarea regionala si consolidarea democratiei romanesti in NATO si UE".