Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat marti ca se cauta pragul rezonabil pentru a delimita raspunderea contraventionala de raspunderea penala, adaugand ca in stabilirea pragului se va tine cont de deciziile Curtii Constitutionale si de Directiva europeana, informeaza News.ro.

"Cu privire la abuzul din legislatia nationala, luam in considerare cele doua decizii ale Curtii. (...) In repetate randuri am spus, cautam pragul rezonabil pentru a face delimitarea dintre aceste raspunderi, delimitarea raspunderii contraventionale de raspunderea penala", a declarat Tudorel Toader.

El a spus ca a fost adoptata o Directiva europeana care vorbeste despre un prag minim de 10.000 de euro, iar daca prejudiciul este mai mare de 100.000, fapta este "agravata".

"Cu privire la abuzul din legislatia nationala, luam in considerare cele doua decizii ale Curtii, Directiva europeana trebuie transpusa, dar poate fi transpusa odata cu modificarea abuzului. Personal, cred ca poate fi sau ca trebuie transpusa si separat, avand in vedere multitudinea aspectelor incidente, procedura de transpunere a unei directive, cu marja de apreciere si cu specificul ei national", a adaugat Toader.