Saptamana trecuta a mai marcat inca un punct in drumul Republicii Moldova spre preluarea controlului la frontiera de stat, un obiectiv esential al oricarui stat serios, si de aceasta data fiind vorba despre zona de frontiera cu Ucraina, aflata sub controlul autoritatilor separatiste, scrie pentrudeschide.mdIulian Chifu, fost consilier prezidential al lui Traian Basescu.

"Deja exista preluarea controlului la punctul de trecere a frontierei Cuciurgan-Pervomaisk, un pas care a permis controlul mixt la acel punct de frontiera si un test al functionarii cooperarii bilaterale la frontiera comuna.

Intregul demers este si un test pentru Kiev, care se gandeste, in perspectiva, la propriile demersuri necesare pentru preluarea controlului aasupra frontierei sale de stat cu Federatia Rusa si reintegrarea teritoriului subiect al agresiunii militare din Estul Ucrainei.

De aceasta data, acordul vizeaza intreaga frontiera de stat dintre Republica Moldova si Ucraina, un pas esential si obligatoriu", arata Chifu in articolul ce poate fi citit integralaici.