Premierul Mihai Tudose a afirmat, luni, ca situatia din prezent de la nivelul Executivului "poate e un pic" asemanatoare cu cea a Guvernului Grindeanu, precizand insa ca multi colegi din PSD i-au cerut sa nu plece de la conducerea Executivului, potrivit Agerpres.

Mihai TudoseFoto: Agerpres

"In cursul dupa-amiezii si serii am avut biroul plin de colegi, de presedinti de organizatie, care au venit sa-mi ceara sa nu plec. Situatia poate e un pic (...) ca acum 100 de zile, primele 100 de zile din Guvernul Grindeanu, numai ca e un pic pe dos. Atunci, mai multa lume ii cerea sa plece. Mie mi-au cerut sa nu plec, sa nu cumva sa plec", a declarat Tudose, fiind intrebat la Realitatea TV daca nu ii este teama de o eventuala reactie a colegilor din PSD asemanatoare cu aceea pe care au avut-o in cazul lui Sorin Grindeanu.

Totodata, chestionat cand a vorbit ultima data cu presedintele PSD, Liviu Dragnea, seful Guvernului a raspuns: "Fata in fata nu mai stiu cand. Personal, cred ca joi pe telefonul meu si am mai avut o discutie duminica dupa-amiaza, dar pe telefonul unui coleg".

De asemenea, fiind intrebat ce s-a intamplat in relatia sa cu presedintele PSD, Tudose a raspuns: "As spune ca unele lucruri au derapat. Incercam maine sa gasim o solutie. Daca nu gasim solutia, va trebui sa luam niste masuri".

El a mai spus ca are si anumite nemultumiri referitoare la implicarea partidului in cazul anumitor decizii guvernamentale.

"Mici amanunte, cu ghilimele sau fara, (...) despre nivelul de implicare al partidului in anumite decizii guvernamentale, modul in care se face, le vom discuta maine (...) si vom trage concluziile. Daca lucrurile pot functiona altfel, vor functiona altfel, daca nu, e clar ca cineva trebuie sa plece acasa", a spus Tudose.

De asemenea, intrebat daca este pregatit sa plece de la conducerea Guvernului, in cazul in care PSD nu accepta remanierea celor cinci ministri, Tudose a raspuns: "Nu pot sa-mi asum sa merg in continuare cu ceva ce eu spun ca nu merge".