Guvernul va semna, marti, un memorandum cu producatorul american de vehicule militare General Dynamics, pentru producerea de transportoare blindate la Uzina Mecanica Bucuresti, informeaza News.ro.

Transportorul blindat Piranha 5Foto: Mowag

Potrivit programului oficial al Guvernului, la ora 10.00 va fi semnat, la Palatul Victoria, "Memorandum of Understanding" cu General Dynamics.

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni seara, la Antena 3, ca Romania va semna marti un contract pentru productia de blindate cu firma americana General Dynamics. El spunea ca blindatele vor fi produse in asociere cu o firma romaneasca, din Bucuresti, iar anuntul oficial in acest sens va fi facut marti.

"Oamenii nu vin in Romania in aventura. Isi fac mai multe analize decat face orice agentie de rating. Apropo de rating, se pastreaza ratingul Romaniei, cu tendinta de crestere, ceea ce e foarte bine", a spus premierul, luni seara.

De altfel, premierul a facut acest anunt si la finalul intalnirii de luni cu Secretarul General al Aliantei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, fara a preciza insa despre ce companie este vorba.

"Maine vom semna un contract important cu o firma americana care va produce armament in Romania in colaborare cu o firma romaneasca, tot ca un angajament pe termen lung despre prezenta Romaniei in NATO si ceea ce va insemna si speram ca va insemna, in continuare, in aceasta zona a Europei, pe flancul estic si in Balcanii de Vest, ca un pilon de stabilitate si ca un partener strategic recunoscut al Aliantei Nord-Atlantice", spunea Tudose dupa intalnirea cu Stoltenberg.

Compania americana General Dynamics ce detine producatorul de transportoare blindate Mowag va fabrica la Uzina Mecanica Bucuresti transportorul blindat 8X8 Piranha 5,anunta, la sfarsitul lunii septembrie, Ministrul Apararii, Mihai Fifor.

Statul roman va achiztiona 227 de astfel de transportoare, iar primele 30 vor fi fabricate mai intai in Elvetia, a mai spus ministrul.