Premierul Mihai Tudose a anuntat luni seara, la Antena 3, "o mica remaniere" care va avea loc in aceasta saptamana, precizand ca sunt "cel putin doi ministri" pe care o sa ii invite sa plece din Guvern. Intrebat daca problemele de imagine sugerate de recentul sondaj Avangarde ar putea fi provocate si de prezenta unor ministri cu probleme penale in Guvern, Tudose a raspuns: "Da".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Mai sunt inca cel putin doi ministri pe care am sa ii rog sa paraseasca cabinetul", a spus Tudose, invitat la Antena 3, la emisiunea lui Mihai Gadea.

Acesta a precizat ca sunt trei ministri care creeaza "probleme si le nivel de perceptie publica si la nivel de Comisie Europeana".

Primul ministru a mai spus ca va lua o decizie in aceasta saptamana.

"Nu putem sa guvernam cu forta, impotriva a ceea ce vrea poporul roman. De aici pleaca nemultumirea mea si-atunci, daca lucrurile stau asa, o analiza, ori sunt eu de vina, prin ce fac sau nu fac, sau sunt niste lucruri in guvern care justifica aceste cifre - prezenta unor ministri cu probleme penale, lipsa de activitate a unor ministri sau lipsa de rezultate -, saptamana asta voi lua niste decizii, dure, dar necesare', a spus Tudose, citat de Agerpres.

Intrebat de Mihai Gadea daca aceste probleme ar putea fi legate de existenta unor ministri cu probleme penale in guvern, Tudose a raspuns: 'Da. (...) Daca tot facem un reset la partea de imagine si de efecte ale guvernarii, va spun ca mai sunt inca cel putin doi ministri, pe care am sa-i rog sa paraseasca cabinetul. (...) O miniremaniere. (...) Sunt trei (ministri - n.r.) cu probleme, care, intr-adevar, creeaza probleme si la nivel de perceptie publica si unele dintre situatii si la nivel de Comisie Europeana'.

Ministrii cu "probleme penale" din Guvern sunt Sevil Shhaideh, Rovana Plumb si Viorel Ilie. Sevil Shhaideih este cunoscuta ca o apropiata a lui Liviu Dragnea si a fost de altfel si prima optiune a acestuia pentru functia de prim ministru.

Shhaideh si Plumb sunt in vizorul DNA pentru hotararea de guvern prin care Lacul Belina a trecut in administrarea consiliului local Teleorman.

Sociologul Marius Pieleanu a prezentat vinerea trecuta, la Antena 3, un sondaj Avangarde potrivit caruia cota de incredere a romanilor in guvernul PSD-ALDE condus de Mihai Tudose a scazut in ultima luna si se afla undeva la 25-26%. Pieleanu a declarat si ca doar 27% dintre romani au o parere favorabila fata de Mihai Tudose, mai putin decat luna trecuta.