Adolescentii care incep cursurile la scoala inainte de 08.30 sunt mai expusi riscului de a dezvolta probleme mentale din cauza unei calitati scazute a somnului, potrivit unui nou studiu prezentat de pourquoidocteur.fr, citat de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Un studiu efectuat la universitatea din Rochester (SUA) sugereaza de fapt ca adolescentii a caror zi incepe inainte de 08.30 prezinta mai multe riscuri de a dezvolta simptome de anxietate sau chiar depresie.

Cercetatorii afirma ca ora de inceput a zilei este foarte importanta pentru sanatatea mentala a adolescentilor si ca acestia nu ar trebui sa inceapa orele inainte de 08.30.

Studiul a fost realizat urmarind obiceiurile de somn ale unui numar de 197 de adolescenti cu varste cuprinse intre 14 si 17 ani. T

"Studiul nostru este primul care se intereseaza in mod real de modul in care ora de inceput a scolii afecteaza calitatea somnului, chiar si atunci cand adolescentii fac tot ce trebuie pentru a dormi bine", a explicat Jack Peltz, psihiatru in cadrul universitatii din Rochester si autor principal al studiului.

Cercetatorii au remarcat astfel ca diferentele sunt clare intre elevii care incep scoala inainte de 08.30 si cei care merg la cursuri dupa aceasta ora, iar acest lucru se produce independent de alti factori.