Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni ca varianta care se contureaza in coalitia in ceea ce priveste Inspectia Judiciara este aceea a unei institutii autonome, asa cum a anuntat si ministrul Justitiei cu mai putin de 24 de ore in urma, informeaza Agerpres.

"Dar nu e o noua varianta, eu am spus de la inceput, pe 24 august, ca trebuie sa abordam cu mai mult calm si cu mai multa asezare aceste propuneri de modificare si inca de atunci a spus ministrul ca una dintre variante este sa fie institutie autonoma, eu am spus in mai multe randuri ca poate e bine sa fie o institutie autonoma si cred ca vom merge catre aceasta varianta", a raspuns Liviu Dragnea intrebat cum vede "noua varianta" propusa de ministrul Justitiei in ceea ce priveste Inspectia Judiciara.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat duminica la Iasi ca sunt trei variante pentru Inspectia Judiciara, dar ca exista mici sanse ca institutia sa ramana la Consiliul Suprem al Magistraturii.

"Pe 23 august am spus ca sunt trei variante, da? Varianta de a ramane la CSM consolidand independenta, autoritatea Inspectiei judiciare, o varianta de a o aduce la Ministerul Justitiei si a treia varianta de a dobandi statut de autoritate autonoma independenta pe baza unei legi proprii de organizare, de functionare. Faptul de a ramane Inspectia Judiciara la CSM e cel mai putin probabil, dat fiind ca dincolo de enunturile facute de pe 23 august am vazut cu totii ce s-a petrecut in ultima perioada in raporturile dintre Inspectia Judiciara si CSM, Inspectia Judiciara si entitatile pe care le controleaza, adica nu e numai o disfunctionalitate de principiu, e una concreta a modului in care se pozitioneaza unele fata de celelalte", a spus Tudorel Toader.