Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a sosit luni dimineata la Palatul Parlamentului, fiind intampinat de presedintii celor doua Camere, Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea, informeaza News.ro.

Stoltenberg va avea convorbiri cu Tariceanu si cu Dragnea si va rosti un discurs in plenul Adunarii Parlamentare a NATO.

De asemenea, oficialul NATO se va intalni cu presedintele Klaus Iohannis si are programate intalniri cu premierul Mihai Tudose si cu ministrul Apararii, Mihai Fifor.

Agenda convorbirilor cu seful statului "va include evaluarea concreta a stadiului implementarii deciziilor adoptate la Summitul NATO de la Varsovia, din anul 2016, si la Reuniunea la nivel inalt de la Bruxelles din mai 2017, precum si pregatirea agendei si rezultatelor viitorului Summit NATO din anul 2018. Aspectele privind continuarea procesului de adaptare a Aliantei la mediul international complex de securitate, cu accent pe postura NATO de aparare si descurajare pe Flancul Estic, vor ocupa un loc important in cadrul discutiilor. Convorbirile cu inaltul oficial vor fi urmate de o declaratie comuna de presa", conform Administratiei Prezidentiale

Totodata, presedintele Romaniei si Secretarul General al NATO vor vizita impreuna, in dupa-amiaza zilei de luni, Brigada Multinationala NATO Sud-Est (MN BDE) de la Craiova.