O avarie majora s-a produs, duminica seara, la conducta principala care asigura 70% din necesarul de apa in municipiul Sibiu, orasul Ocna Sibiului si sase dintre cele mai mari comune din judetul Sibiu, anunta News.ro. Locuitorii au fost sfatuiti sa isi faca rezerve de apa, intrucat sunt posibile scaderi insemnate ale presiunii si chiar sistarea totala a furnizarii, pana la remedierea defectiunii.

Potrivit unui comunicat transmis, duminica seara, de catre reprezentantii societatii care asigura furnizarea apei in judetul Sibiu, SC Apa Canal, una din cele doua magistrale ce alimenteaza cu apa bruta Uzina "Dumbrava" Sibiu din Barajul Gura Raului a cedat, astfel incat, la ora transmiterii acestei stiri, statia de tratare proceseaza o cantitate scazuta de apa.

"Aductiunea apartine Sistemului de Gospodarire a Apelor Sibiu si asigura 70 la suta din necesarul de apa al uzinei. Au fost mobilizate echipe de interventie in vederea repunerii in functiune a acestei importante magistrale de apa, Apa Canal Sibiu asigurand suport tehnic si tinand in permanenta legatura cu furnizorul de apa bruta", ase arata in comunicat.

Potrivit documentului, Uzina de tratare apa "Dumbrava" mai este alimentata de o aductiune DN 600 din Barajul de la Gura Raului si o alta din sursa Sadu, fapt ce va permite functionarea statiei la o capacitate scazuta.

SC Apa Canal Sibiu precizeaza ca, in functie de durata interventiei, dar si de consumul de apa din retea sunt posibile scaderi semnificative de presiune sau chiar lipsa apei in unele zone din localitatile alimentate cu apa potabila din Uzina "Dumbrava": municipiul Sibiu, orasul Ocna Sibiului, comunele Selimbar (cu satele apartinatoare), Cristian, Sura Mare, Sura Mica, Loamnes si Pauca.

Furnizorul solicita consumatorilor sa utilizeze apa cu economie si sa-si faca rezerve pentru gospodarie.