Un meci de fotbal oficial, disputat in Capitala, se putea transforma intr-o tragedie pentru un copil de 13 ani, care a ramas inconstient pe gazon. Medicii unei ambulante particulare angajate sa supravegheze partida au intervenit, dar sunt acuzati ca nu aveau aparatura pentru resuscitare, a sustinut tatal copilului, intr-o declaratie pentru Digi 24, potrivit News.ro. Baiatul, care a suferit o comotie cerebrala, a fost salvat de o asistenta medicala aflata in tribune.

Tatal copilului a alergat si a ajuns primul langa baiat, cand medicii inca nu intrasera pe iarba.

Simon Bebe, tatal copilului, a declarat ca: "Imploram sa ma ajute. Din suflet, ajutati-ma ca moare copilul in brate. Stiu ca in momentul acela el s-a uitat la mine si a ramas nepasator (...) O secunda am ramas socat. Am vazut copilul ca sta nemiscat, ca are manutele ridicate, picioarele ridicate in aer. Mi-am vazut copilul intins, tremurand."

El aduce acuzatii grave celor de la ambulanta particulara Nicomed, angajata de Asociatia de Fotbal a Bucurestiului: "Au venit practic cu mainile goale. Nu au pus mana pe copil, sub nicio forma, nu au atins copilasul sa-l ajute deloc", afirma tatal baiatului.

Baiatul a primit primul-ajutor de la o asistenta medicala care venise la meci cu copilul ei. "Am vazut o cheie de masina, cu care de altfel i-am desfacut gura si i-am scos limba. Mi-am dat seama ca si-a inghitit limba si ca este in hipoxie, ca nu mai respira", a spus femeia.

In cele din urma, baiatul de 13 ani a fost preluat de Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov. "Se afla in pozitie laterala de siguranta, inconstient, dupa o criza compulsiva", a declarat Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulant[ Bucuresti-Ilfov.

Contactati de Digi 24, reprezentantii ambulantei particulare Nicomed au sustinut ca parintii nu i-au lasat sa intervina.