Politistii romani de frontiera aflati in misiune Frontex au salvat 50 de persoane, intre care 19 copii, care se aflau pe o ambarcatiune in pericol sa se scufunde in Marea Egee. De la inceputul anului, politistii romani au salvat peste 1.200 de oameni aflati in pericol la bordul unor ambarcatiuni de mici dimensiuni, in apele teritoriale elene, relateaza News.ro.

Potrivot unui comunicat de presa transmis, sambata, de Politia de Frontiera, la sfarsitul acestei saptamani echipajul navei de patrulare MAI a Garzii de Coasta, aflat in misiune pe Marea Egee a identificat o ambarcatiune gonflabila cu motor, supraincarcata cu persoane.

Ambarcatiunea era in pericol de scufundare, iar persoanela aflate la bord au fost transbordate pe nava Garzii de Coasta. Este vorba despre 50 de persoane - 19 copii, 10 femei si 21 de barbati,carora politistii de frontiera le-au oferit asistenta, hrana si apa, iar cateva ore mai tarziu,acestea au fost debarcate in siguranta in Portul Chios si predate autoritatilor elene.

De la inceputul anului, politistii de frontiera romani de pe navele Garzii de Coasta au salvat, individual si in cooperare cu echipajele celorlalte nave detasate de catre statele membre in Grecia, in cadrul Operatiunii Comune "POSEIDON 2017", peste 1.200 de persoane care se aflau in pericol la bordul unor ambarcatiuni de mici dimensiuni, in apele teritoriale elene.