Potrturile de la Marea neagra au fost inchise, vineri seara, din cauza vantului puternic, scrie news.ro. Deocamdata, masura nu a fost luata si in Portul Mangalia in care nu sunt programate operatiui in orele urmatoare.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane anunta ca, vineri seara, au fost suspendate manevrele in porturile de la Marea Neagra.

Decizia a fost luata din cauza vantului puternic.

Deocamdata, masura nu se aplica si in Portul Mangalia in care nu sunt programate manevre in orele urmatoare.

Potrivit meteorologilor, judetul Constanta se afla, pana vineri, la ora 3.00, sub o avertizare cod galben de vant puternic, cu rafale care pot atinge si depasi 65 de kilometri la ora.

De asemenea, Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atentionare cod portocaliu care va fi valabila de sambata, de la ora 9.00 si pana duminica, la ora 15.00.

Astfel, in Capitala si in judetele Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Buzau, Prahova, Ilfov, Constanta, Tulcea, Galati si Vrancea ploile vor fi abundente si se vor cumula cantitati de apa importante, in general intre 40 si 60 de litri pe metru patrat, iar pe arii restranse peste 80-90 de litri pe metru patrat.

Vantul va avea intensificari cu viteze care vor depasi local 60 de kilometri la ora, iar incepand din dupa-amiaza zilei de sambata in Dobrogea va fi vant puternic, cu peste 80 - 90 de kilometri la ora.