Parchetul General precizeaza, vineri, referindu-se la dosarul fermei de porci a fiului lui Dragnea, ca nu a fost clasata cauza cu privire la infractiunea de evaziune fiscala savarsita in cadrul societatii comerciale, in acest caz fiind trimis in judecata directorul general Dumitru Misu, iaradministratorul Ilie Dragne a fost trimis in judecata pentru folosirea cu rea-credinta, a bunurilor sau creditului de care se bucura societatea, intrucat si-a angajat sotia la firma, fara ca aceasta sa presteze activitatile pentru care a fost platita. In cazul sau, a fost clasata cauza cu privire la savarsirea infractiunii de complicitate la evaziune fiscala, relateza News.ro.

"Astfel, prin rechizitoriul intocmit in cauza procurorii au dispus: "trimiterea in judecata a inculpatului DRAGNE ILIE-LIVIU pentru infractiunea de folosire, cu rea-credinta, a bunurilor sau creditului de care se bucura societatea, intr-un scop contrar intereselor acesteia sau in folosul lui propriu (...), fapta prev. de art. 272 alin. 1 lit. b din Legea nr. 31/1990 cu aplicarea art. 35 alin. 1 CP. (22 acte materiale), constand in aceea ca, in calitate de unic asociat si administrator la S&P I.M. SRL, fosta SC L.S. SRL, cu rea-credinta, in baza aceleiasi rezolutii infractionale, la diferite intervale de timp, in perioada 02.10.2015-17.08.2017, a folosit bunurile sau creditul de care se bucura aceasta societate, intr-un scop contrar intereselor acesteia, prin dispunerea achitarii de sume de bani in cuantum total de 43.041 lei, din care 30.175 lei salariu net si 12.866 lei impozit pe salarii si contributii sociale, pentru angajata D.D.S., sotia acestuia, sume calculate in baza a 22 state de salariu, fara ca aceasta sa desfasoare in beneficiul S&P I.M. SRL, activitatea pentru care a fost remunerata urmare incheierii contractului individual de munca", precizeaza Parchetul ICCJ.

Institutia precizeaza ca nu s-a procedat la clasarea cauzei privind infractiunea de evaziune fiscala savarsita in cadrul societatii comerciale specializate in cresterea porcinelor, cu privire la aceasta infractiune savarsita in luna februarie 2014, fiind trimis in judecata, in calitate de autor, Dumitru Misu, director general al societatii.

In rechizitoriu se arata ca: "inculpatul Misu Dumitru in calitate de director general al SC R. SA, judet Teleorman, societate specializata in cresterea porcinelor, in luna februarie 2014, in scopul sustragerii de la plata taxelor datorate bugetului de stat, a dispus inregistrarea in contabilitatea acestei societati de cheltuieli fictive, reprezentand achizitii nereale de prestari servicii/executie lucrari, in baza unei facturi fiscale emisa in numele unei societati comerciale, in valoare totala de 3.082.045 lei din care baza impozabila 2.485.520 lei si TVA 596.525 lei, prejudiciind astfel bugetul de stat cu suma de 596.525 lei, echivalentul a 134.213 euro, reprezentand TVA dedus nelegal.

Totodata, s-a dispus clasarea cauzei cu privire la savarsirea infractiunii de complicitate la evaziune fiscala de catre inculpatul Dragne Ilie Liviu, persoana care la momentul savarsirii infractiunii detinea calitatea de presedinte al Consiliului de Administratie al societatii comerciale specializate in cresterea porcinelor', nai arata Parchetul.