Conducerea Inspectiei Judiciare considera reactia DNA la aparitia in presa a unor fragmente din raportul de control al IJ ca fiind "o manifestare emotionala" si "o tentativa de atragere a Inspectiei Judiciare intr-un spatiu strain valorilor deontologice care ar trebui impartasite de toti cei care infaptuiesc actul de justitie", relateaza News.ro.

"Comunicatul de presa al Directiei Nationale Anticoruptie din 6 octombrie 2017 continand, printre altele, imputatii la adresa conducerii Inspectiei Judiciare privind gestionarea confidentialitatii unor documente vizand activitatea de inspectie realizata la aceasta unitate de parchet este o noua tentativa de atragere a Inspectiei Judiciare intr-un spatiu strain valorilor deontologice care ar trebui impartasite de toti cei care infaptuiesc actul de justitie", apreciaza Inspectia Judiciara.

Totodata, conducerea IJ califica reactia DNA drept o manifestare emotionala care nu justifica faptul ca a dat publicitatii concluziile raportului de control al Inspectiei Judiciare.

"Conducerea Inspectiei Judiciare apreciaza ca astfel de manifestari emotionale concretizate in acuze neintemeiate excedeaza conduitei pe care un magistrat trebuie sa o adopte in exercitarea atributiilor de serviciu si nu pot constitutui temei pentru furnizarea unor informatii nedestinate publicitatii", mentioneaza IJ.

DNA a facut publice, vineri seara, concluziile raportului Inspectiei Judiciare, precizand ca acestea se regasesc in documentul provizoriu transmis Directiei.

DNA spune ca, astfel, vrea "o informare corecta a opiniei publice, avand in vedere modul defectuos in care Inspectia Judiciara a gestionat acest raport". Aceasta, in conditiile in care in spaiul public au inceput sa apara inca de miercuri informatii prezentate ca fiind concluzii ale raportului Inspectiei Judiciare.

Potrivit concluziilor documentului facut public de DNA, procurorul sef Laura Codruta Kovesi are "calitatile necesare pentru exercitarea in continuare a functiei de conducere". Concluziile provizorii sunt apreciative la adresa Laurei Codruta Kovesi, despre care se afirma ca "a reusit sa eficientizeze activitatea" si sa inchege "un colectiv omogen, transformandu-l intr-o echipa capabila de performanta in domeniul specific de activitate". Kovesi a adoptat in raport cu subordonatii " o raspundere reversibila, in sensul ca, cerand subordonatilor indeplinirea sarcinilor, la randul sau, a explicat acestora si activitatea sa".