Fundatia Konrad Adenauer a lansat apelul la candidaturi pentru a 9-a editie a programului de Lideri pentru Justitie. Programul este deschis tinerilor profesionisti aflati in primii 5 ani de cariera juridica (avocati, judecatori, procurori, grefieri, notari, mediatori, ofiteri de politie, juristi in ONG sau companii, asistenti universitari, etc.), masteranzilor, precum si studentilor la drept in ultimul an de studiu. Lideri pentru Justitie presupune sase sesiuni de training, implementarea unor proiecte de grup, o vizita de studiu la Berlin, intalniri lunare si o reuniune anuala cu membrii comunitatii de absolventi.

Lideri pentru JustitieFoto: Fundatia Konrad Adenauer

Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundatiei Konrad Adenauer lanseaza apelul la candidaturi pentru cea de-a 9-a editie a programului de leadership pentru tineri juristi din Romania - Lideri pentru Justitie (Leaders for Justice - leadership program for Romanian junior jurists).

Tinerii aflati in primii cinci ani de cariera profesionala, masteranzii, precum si studentii in ultimul an de studiu pot trimite dosarul de candidatura (in limba romana), care trebuie sa contina un CV, o scrisoare de motivatie de o pagina si un eseu de maxim 2 pagini, pana pe 15 octombrie la adresa office.rspsoe@kas.de.

Vor fi selectati 20 de tineri juristi cu potential de lideri, care vor participa la o vizita de studiu in Germania, la cele mai importante institutii din Berlin si participarea la sedinte de judecata, precum si la intalniri cu decidenti din sistemul de justitiei german.

Nu in ultimul rand, cei selectati vor implementa proiecte de grup pe probleme-cheie din sistemul de justitie.

La final, 150 de tineri juristi din toate profesiile juridice vor lua parte la intalniri formale si informale, discutii cu decidenti, ateliere, reuniiuni nationale.

Pentru mai multe detalii, vizitati site-ulwww.kas.de/leadership.

Toate costurile legate de program, cu exceptia transportului in Romania, vor fi acoperite de catre Fundatia Konrad Adenauer, Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est