Presedintele Blocului National Sindical, Dumitru Costin, a declarat vineri, dupa ce a discutat la Palatul Victoria cu reprezentanti ai Guvernului despre intentia de transferare a CAS si CASS de la angajator la angajat, ca un astfel de gest va transforma Romania intr-un "paradis fiscal".

Dumitru Costin, presedinte BNSFoto: Hotnews

"Acest gest va transforma Romania (...) intr-un paradis fiscal. (...) Veniti, ma, pentru ca in Romania singura obligatie pe care o mai aveti fata de piata muncii e aceea de a retine contributiile si a le vira catre bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale", a spus Dumitru Costina.

Acesta a precizat ca mesajul care le-a fost transmis sindicalistilor din partea Guvernului este ca un punct de vedere va fi comunicat dupa intalnirea cu organizatiile patronale.

Costin s-a aratat nemultumit si de faptul ca, in urma cu doua saptamani, tot in urma unei negocieri la Guvern, s-a promis trecerea pe hartie a "conceptului descris efectiv, solutiile, impact si asa mai departe".

"Asa cum dvs nu ati vazut inca nimic nici eu nu am vazut", le-a spus liderul BNS ziaristilor.

Intrebat care a fost pozitia ministrului Finantelor, Ionut Misa, la aceste discutii, Dumitru Costin a raspuns: "Ministrul Finantelor s-a facut remarcat prin lungi perioade de tacere".

Joia viitoare va avea loc reuniunea BNS, care are la dispozitie "actiuni de protest" si "de natura juridica" in cazul in care se decide trecerea CAS la angajat.

"Depinde doar de pozitia guvernului", a avertizat Dumitru Costin.