O delegatie formata din reprezentantii principalelor confederatii sindicale au intrat, vineri dimineata, la discutii cu premierul Mihai Tudose, la sediul Guvernului, informeaza Agerpres. Discutiile sunt legate de revendicarea privind anularea masurii de transfer al contributiilor sociale de la angajator la angajat.

Din delegatia sindicala prezenta la Guvern fac parte: Bogdan Hossu- presedintele Confederatiei Nationale Sindicale (CNS) Cartel Alfa, Simion Hancescu- presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Leonard Barascu- presedintele Federatiei SANITAS si Anton Hadar-presedintele sindicatului Alma Mater.

Confederatia Cartel Alfa a organizat, miercuri, intre orele 11:00 si 15:00, un miting la care au participat cateva mii de sindicalisti. Cartel Alfa a solicitat modificarea Legii 62 a dialogului social si renuntarea la propunerea de transfer al contributiilor sociale de la angajator la angajat..

"Legat de cele doua revendicari, a ramas stabilit sa se ia, prin analiza, netransferarea taxelor sociale de la angajator la angajat, dar sa se analizeze implicatia acestei masuri asupra Legii de salarizare bugetara si sa se gaseasca solutii legate de acest lucru. In acest sens, a ramas ca vineri dimineata, la ora 10:00, cu toate confederatiile sindicale, sa avem o intalnire cu domnul prim ministru si cu restul colegilor domniei sale pentru a rezolva acest aspect", a declarat Bogdan Hossu.

In ceea ce priveste modificarea Legii 62 a dialogului social, presedintele Cartel Alfa a precizat ca se va realiza un grup de lucru cu reprezentantii ministerelor implicate, in termen de o luna urmand sa fie finalizat un proiect de act normativ in acest sens.

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri, ca nu a renuntat la transferul platii contributiilor de la angajator la angajat si ca in aceasta privinta se cauta o solutie alaturi de sindicate, astfel incat toata lumea sa fie de acord. Acesta a adaugat ca masura transferului de taxe sociale la angajat face parte dintr-un pachet legislativ, alaturi de Legea salarizarii si scaderea nivelului de impozitare.