Ministrul Energiei, Toma Petcu, a anuntat ca un al doinea miner surprins in subteranul Minei Lupeni de surparea tavanului unui abataj a fost gasit de salvatori, urmand sa fie scos la suprafata. La fel ca primul gasit, si cel de-al doilea ortac este constient si cooperant, potrivit News.ro.

Ministrul Energiei, Toma Petcu a declarat joi seara ca echipele de salvare sunt in progres, la Mina Lupeni si ca au gasit un al doilea miner surprins in subteranul minei de surparea tavanului.

"A fost gasit un al doilea miner, echipele de salvare comunica cu el, este bine, sanatos. Speram ca in curand sa incepem scoaterea si celui de-al doilea, speram ca in scurt timp sa ajungem la el si sa ii scoatem pe amandoi. Se incearca localizarea exacta pentru a se ajunge repede la el", a declarat ministrul.

Toma Patcu a mai anuntat ca echipele de salvatori incearca sa il gaseasca si pe cel de-al treilea miner surprins in subteran si ca nu vor opri cautarile pana cand toti cei trei mineri blocati in mina vor fi scosi la suprafata.

La fata loculuin sunt pregatite sa intervina mai multe ambulante si echiupaje SMURD, dar si un elicopter cu termoviziune pentru transportarea rapida a muncitorilor.

Dupa iesirea la suprafata, medicii vor decide catre ce spitale vir fi trimisi minerii scosi din subteran.