Fostul preot Cristian Pomohaci a plecat joi de la judecata Consistoriului Mitropolitan dupa 7 ore, evitand presa si pe sustinatorii lui, inainte sa afle verdictul pronuntat in ceea ce-l priveste, potrivit Agerpres.

Cristian Pomohaci (foto arhiva)Foto: Facebook - Cristian Pomohaci

Membrii Consistoriului Mitropolitan inca delibereaza, dupa ce l-au ascultat pe fostul preot. Surse din Mitropolia Ardealului au precizat ca decizia Consistoriului Mitropolitan de la Sibiu poate fi comunicata in cel mult trei zile de la data judecatii. Cel mai probabil, in cursul zilei de vineri va fi facut public verdictul in ceea ce-l priveste pe Cristian Pomohaci, au adaugat sursele. Decizia Consistoriului urmeaza sa fie comunicata Sinodului de la Mitropolia Ardealului si apoi va fi facuta publica.

Daca nu va fi primit inapoi in preotie, Cristian Pomohaci mai are o cale de atac la Bucuresti.

Fostul preot a venit la judecata salutand jurnalistii si raspunzand tuturor intrebarilor cu 'multumesc'. La iesire, Pomohaci a evitat presa si a iesit din curtea cladirii intr-o masina care a venit sa-l ia.

Jandarmii chemati pentru pastrarea linistii au avut o misiune usoara, pentru ca sustinatorii lui Pomohaci au fost doar cateva zeci si pasnici.

Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia a hotarat, pe 28 iulie, ca preotul Cristian Pomohaci, cercetat de Parchetul General pentru ca ar fi incercat sa corupa sexual un minor de 17 ani, sa fie dat afara din preotie, oferindu-i posibilitatea de a ataca decizia la mitropolitul Ardealului.

Parchetul General a preluat, pe 19 iulie, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Targu Mures dosarul in care preotul Cristian Pomohaci, din parohia Mosuni, judetul Mures, este cercetat pentru racolare de minori in scopuri sexuale.

Preotul a fost inregistrat in timp ce ii cerea favoruri sexuale unui minor iar inregistrarea a aparut in presa.

Pe 26 iunie, Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Mures a anuntat ca a fost sesizat cu privire la unele fapte pe care un preot le-ar fi savarsit in prezenta sau asupra unui minor, la cateva zile dupa ce pe paginile de socializare au circulat inregistrari audio in care clericul ar ademeni un minor sa intretina relatii homosexuale cu el.