Inspectia Judiciara a transmis joi Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii raportul privind rezultatele controlului managerial desfasurat la Directia Nationala Anticoruptie.

"Joi, Inspectia Judiciara a transmis Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii Raportul privind rezultatele controlului managerial, desfasurat in perioada 17 iulie - 25 august 2017, la Directia Nationala Anticoruptie - Structura centrala", a precizat, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al IJ, Alin Alexandru.

Directia Nationala Anticoruptie a transmis luni obiectiile asupra raportului intocmit de Inspectia Judiciara.

Pe 26 septembrie, Inspectia Judiciara anunta ca a finalizat raportul cu obiectiuni privind rezultatele controlului la Directia Nationala Anticoruptie, precizand ca acesta a fost transmis DNA pentru a formula obiectii pana pe data de 2 octombrie.

Pe 17 iulie, Inspectia Judiciara a inceput controlul la DNA privind eficienta manageriala si modul de indeplinire a atributiilor de catre conducerea Directiei, verificare ce urma a fi efectuata in perioada 17 iulie - 11 august. Ulterior, IJ a decis sa prelungeasca verificarea pana pe 25 august, considerand ca volumul de activitate real il depasea pe cel previzionat de inspectori.