Ignatie Muresanul, arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Romane a Spaniei si Portugaliei, este noul episcop al Eparhiei Husilor

de G.S.     HotNews.ro
Joi, 5 octombrie 2017, 16:01 Actualitate | Esenţial

PS Ignatie Muresanul, arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Romane a Spaniei si Portugaliei, este noul episcop al Eparhiei Husilor, el fiind ales, joi, cu majoritate de voturi, de Sinodul Bisericii Ortodoxe Romane, informeaza News.ro.

Postul de episcop al Husilor a ramas vacant dupa retragerea lui Corneliu Barladeanu, care ar fi  fost filmat in ipostaze intime cu un fost elev de la seminar, in prezent preot. 

Candidatii propusi de catre Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei au fost Ignatie Mureseanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Ortodoxe Romane a Spaniei si Portugaliei s Parintele Arhimandrit Nichifor Horia, Exarh Administrativ al Arhiepiscopiei Iasilor si staret al Manastirii Sfintii Trei Ierarhi din Iasi.

Sfantul Sinod l-a ales prin vot secret pe PS Ignatie Mureseanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Ortodoxe Romane a Spaniei si Portugaliei, ca Episcop al Husilor, cu un numar de 39 din 48 de voturi valid exprimate.

Scaunul de Episcop al Husilor a ramas vacant in luna august, in urma retragerii episcopului Corneliu, care ar fi fost filmat in ipostaze intime cu un fost elev de la seminar, in prezent preot.

PS Ignatie Mureseanul are 39 de ani. In 24 octmbrie 2011, el a fost ales, in sedinta Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe, arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Romane a Spaniei si Portugaliei, cu titulatura Mureseanul. 


Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

418 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi