Doi profesori de la Colegiul "Toma Socolescu" din Ploiesti au fost trimisi in judecata, joi, sub control judiciar, pentru mai multe fapte de luare de mita, fiind suspectati ca primeau bani pentru a promova elevi ramasi corigenti, informeaza News.ro.

Potrivit Directiei Generale Anticoruptie, au fost trimisi in judecata un profesor de economie la Colegiul "Toma Socolescu" din Ploiesti pentru 11 fapte de luare de mita si un profesor de matematica de la acelasi colegiu, pentru complicitate la luare de mita in forma continuata (5 acte materiale), complicitate la dare de mita (5 infractiuni) si trafic de influenta in forma continuata. Conform anchetatorilor, profesorul de matematica intermedia mita, el fiind cel care primea banii de la elevii corigenti, oprind, la randul sau, o parte din suma.

Cei doi au fost trimisi in judecata sub control judiciar.

Totodata, s-a dispus renuntarea la urmarire penala in acest dosar in cazul a sapte suspecti, pentru dare de mita si in cazul unui alt suspect pentru favorizarea faptuitorului.

Conform surselor citate, in 25 iulie o persoana care sustinuse examenul de corigenta la materia predata de profesorul de economie a formulat un denunt impotriva acestuia prin care a sesizat faptul ca profesorul i-a cerut lui si altor colegi cate 500 de lei pentru a-i promova la examen. A doua zi, profesorul a fost prins in flagrant in timp ce primea suma de 1.000 lei de la doi elevi. Anchetatorii au facut perchezitii la locuinta profesorului de economie, fiind descoperiti 6.000 de lei.

De asemenea, s-a stabilit ca profesorul de matematica a primit de la cinci elevi suma totala de 2.000 de lei, promitandu-le acestora ca-i va ajuta sa promoveze examenul de corigenta la economie. Din aceasta suma,profesorul a oprit 500 de lei, iar 1.500 i-a remis colegului sau si a primit de la cel din urma suma de 200 de lei pentru intermedierea activitatii.

Cei doi profesori au fost retinuti initial pentru 24 de ore, iar ulterior au fost plasati sub controlul judiciar.