Pe 7 si 8 octombrie, RIUF-Romanian International University Fair, cel mai mare targ international de universitati din Sud-Estul Europei, pune fata in fata romanii interesati sa isi continue studiile in strainatate cu reprezentanti a peste 120 de universitati din toata lumea. Mai mult, in cadrul evenimentului, participantii se pot inscrie la Conferinta RIUF YouForum, eveniment dedicat 100% dezvoltarii personale si profesionale a elevilor si studentilor.

RIUFFoto: Educativa

Universitati cu rata de angajabilitate de peste 90% vin in octombrie la RIUF

RIUF aduce in Romania cea mai extinsa lista de universitati cu rata de angajabilitate sporita.

Imperial College London (5), University College London (8), University of Bristol (9), University of Southampton (21), Queen Mary University of London (24), University of Sheffield (29), University of Birmingham (32), Brunel University (33) sunt doar cateva dintre marile centre academice din Marea Britanie prezente la eveniment, ale caror absolventi isi gasesc un loc de munca chiar inainte de absolvire, conform Times Higher Education.

Si universitatile olandeze care vin toamna aceasta la Bucuresti sunt in topul celor mai cautate institutii de catre companiile internationale. Mai cu seama, 8 dintre universitatile prezente la RIUF sunt clasate in top 20 al institutiilor din Olanda cu rata extraordinara de angajabilitate. Acestea sunt: University of Amsterdam (locul 5), University of Twente (locul 5), University of Groningen (7), Fontys University of Applied Sciences (14), HU University of Applied Sciences (14), Tilburg University (17), Utrecht University (17), InHolland University (20).

Lista completa a universitatilor care vin in Romania in aceasta toamna poate fi consultata pe site.

Cum gasesti domeniul potrivit in care vrei sa iti construiesti o cariera?

Pe 7 si 8 octombrie, vizitatorii vor avea ocazia sa participe si la RIUF YouForum, singura conferinta de dezvoltare personala si orientare in cariera dedicata 100% elevilor si studentilor. In cadrul panelurilor de discutii si a atelierelor practice, invitatii urmaresc sa ofere exemple personale prin care sa motiveze tinerii in alegerile lor educationale si profesionale. Ovidiu Eftimie (Times New Roman), Marian Ionescu (Mariciu), David Timis (Google), Teodora Migdalovici (The Alternative School of Creative Thinking) si Vladimir Coman-Popescu (HaHaHa Production) sunt doar o parte din cei peste 45 de invitati prezenti la cea de-a treia editie RIUF YouForum din Bucuresti.

RIUF YouForum va avea o prima editie si in Timisoara, iar programul complet poate fi vazut pe site-ul www.riuf.ro.

Consiliere educationala si orientare in cariera gratuita la eveniment

Pentru cei care inca nu au gasit domeniul sau programul de studiu pe care vor sa-l urmeze pentru a-si contura o cariera de succes, la RIUF-The Romanian International University Fair vor gasi echipe de consilieri educationali sau vocationali care vor oferi informatii detaliate despre cum isi pot alege programul de studiu potrivit si despre procesul de admitere in strainatate, dar si in Romania.

Participantii la targ pot afla informatii practice si de actualitate despre programele de studiu oferite de universitatile prezente, sursele de finantare si bursele la care au acces. La editia din aceasta toamna, vizitatorii pot afla mai multe detalii despre fonduri de burse in valoare de 3.000.000 euro, printre care si:

  • Fond de burse de 1.500.000€ - de la DAAD pentru licenta, master si doctorat;
  • Burse de la Coventry University doar pentru studentii romani;
  • Burse de pana la £3.000 la University of Greenwich, University of Surrey si Swansea University pentru rezultate peste 9 la examenul de Bacalaureat;

Inscrierile se fac pe www.riuf.ro. RIUF - The Romanian International University Fair organizeaza editia cu numarul 21 in Bucuresti, 7-8 octombrie, la Sala Palatului, in Timisoara, pe 10 octombrie, la CRAFT - Centrul Regional de Afaceri Timisoara si in Iasi, 12 octombrie, Palas Congress Hall Iasi si sunt asteptati peste 12.000 de vizitatori.

***

Despre Grupul Educativa

EDUCATIVA este un grup de organizatii non-guvernamentale si companii ce dezvolta produse si servicii educationale care ajuta tinerii romani in identificarea si fructificarea oportunitatilor de dezvoltare personala. Printre programele EDUCATIVA se numara serviciile de consiliere educationala EDMUNDO, UNIVERSALIO si EDMERICA, serviciul de recrutare Reviro si platforma centralizata de inscriere la universitati din Romania, AdmitereOnline.ro.