Premierul Mihai Tudose a declarat miercuri ca pretul carburantilor nu a crescut din cauza supraaccizei, ci din cauza ca pretul barilului de petrol s-a marit, influentat si de fenomenele meteo din Golful Mexic, potrivit Agerpres.

Mihai TudoseFoto: gov.ro

"Pretul carburantului nu a crescut din cauza supraaccizei. Daca faceti o analiza pe ce inseamna cresterea pretului la barilul de petrol, influentata de fenomenele meteo din Golful Mexic, o sa vedeti ca nu a crescut deloc din cauza accizei, asa cum am banuit si am pronosticat. Domniile lor (transportatorii - n.r.) invoca o similitudine cu alte tari din UE unde se returneaza o parte din acciza la transportatori. Am zis ca o sa avem o discutie cand ne-am intalnit luna trecuta, continuam discutiile cu domniile lor. Ameninta cu greva? Noi ce sa spunem, sa nu faca?', a afirmat Mihai Tudose in Piata Victoriei, unde a facut declaratii alaturi de liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Primul ministru fusese intrebat despre amenintarea cu proteste a transportatorilor romani daca Guvernul nu va renunta la supraacciza la carburanti.