Liderul deputatilor liberali, Raluca Turcan, a anuntat, miercuri, in plen, depunerea unei motiuni simple pe Sanatate, initiata de PNL, USR si PMP. Motiunea simpla este intitulata "PSD dauneaza grav sanatatii", informeaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Raluca Turcan a sustinut ca premierul Mihai Tudose trebuie sa-l demita pe ministrul Sanatatii, Florian Bodog.

"Problemele in sistemul de sanatate sunt grave, din nefericire se adancesc cu fiecare zi. Criza vaccinurilor nu are nici la aceasta ora o solutie pe termen lung, nu exista plan de vaccinare, nu exista o lege a vaccinarii si nici stocuri de vaccinuri. Copiii s-au intors in colectivitati si, din nefericire, nu toti au fost imunizati impotriva unor boli grave", a spus Turcan.

Ea a adaugat ca o problema in sistemul de sanatate este "haosul din salarizare", mentionand ca angajatii sunt in momentul de fata in strada si, in pofida majorarilor anuntate, exista riscul ca veniturile acestora sa ajunga la nivelul anului 2009.

"Constructia celor trei spitale clinice de urgenta Cluj, Craiova si Iasi este trecuta la bifate si uitate. (...) Pentru aceste realitati dureroase ale acestui Guvern in deriva si numai pentru cele mentionate, prim-ministrul Tudose ar trebui sa-l demita pe ministrul Bodog, iar Ministerul Sanatatii sa inceteze sa mai fie inamicul public numarul unu al romanilor", a declarat Turcan.