Liviu Dragnea a fost asteptat la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde se desfasoara procesul in care seful PSD este judecat pentru instigare la abuz in serviciu, in reprosurile mai multor protestatari care ii atarnau catuse in fata si care l-au intrebat de ce ii este teama de dosarul Belina, daca nu are nicio legatura cu Tel Drum.

Liviu Dragnea, in fata instantei supremeFoto: Captura Antena 3

"Domnule Dragnea! Un infractor, schimba legile justitiei, ca sa scape de puscarie!", a strigat unul dintre protestatarii care il asteptau pe seful PSD in fata instantei supreme.

"Credeti ca veti scapa, domnule Dragnea? Daca nu aveti nicio legatura cu Tel Drum, de ce va este frica de dosarul Belina? De ce nu recunoasteti ca Tel Drum este firma clanului dumneavoastra?!", a mai spus barbatul.

Intampinat de jurnalisti si de protestatari, Dragnea nu a zis decat: "Ma lasati sa trec?!"

Inainte de a intra in sediul instantei supreme, protestatarii au inceput sa strige: "la puscarie, du-te! Justitie, nu coruptie!"

Liviu Dragnea a fost trimis in judecata de DNA pe 15 iulie 2016, fiind acuzat de savarsirea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, a infractiunilor de instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual.

In acelasi dosar a fost trimisa in judecata si fosta sotie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei si sef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, cu privire la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. De asemenea, au fost trimisi in judecata mai multi angajati de la DGASPC Teleorman.

DNA sustine ca Dragnea a intervenit pentru mentinerea in functie si plata drepturilor salariale pentru doua angajate de la DGASPC Teleorman, desi stia ca acestea lucrau de fapt in cadrul organizatiei PSD Teleorman. Este vorba de Adriana Botorogeanu, incadrata din anul 2005 la DGASPC Teleorman in functia de inspector de specialitate in cadrul Serviciului administrativ, si Anisa Niculina Stoica, incadrata, din anul 2006, in functia de referent. Potrivit procurorilor, cele doua angajate nu s-au prezentat la serviciu si nici nu au prestat vreuna dintre activitatile inscrise in contractul lor de munca semnat cu DGASPC Teleorman, desfasurandu-si de fapt activitatea la sediul organizatiei judetene PSD Teleorman.